Content / Content marketing

Content / Content Marketing

Oavsett om din hemsida vänder sig till andra företag eller till privatpersoner är sidans innehåll, eller content, ditt sätt att visa upp ditt företag för webbplatsens besökare. Det är lika viktigt för sökmotoroptimering som för konvertering att du har rätt innehåll på rätt plats. Ditt content ska kunna representera ditt företag lika bra och passionerat som en mänsklig representant hade kunnat göra. Därför jobbar vi med content som en del av användarnyttan och inte enbart som en lista med ord som ska ranka högt i sökmotorer.

Content – varför är det viktigt för dig?

Människor läser text online annorlunda än de läser tryckt text i tidningar eller böcker. På webben skummar fler igenom texter i jakt på relevant information. Oftast besöker användare en specifik hemsida med ett specifikt mål i sikte. Därför ska det vara lätt att hitta rätt och all information måste finnas med. Hemsidans innehåll ska leda besökaren mot målet, svara på dess frågor och måste leva upp till både behov och förväntningar.

Det behövs många delar för att få ihop ett bra content

Det är väldigt lätt hänt att bli för fokuserad på att bara optimera texter för sökmotorers algoritmer. Egentligen är det många saker som spelar in för att skapa bra content. På Konvertex tittar vi bland annat på:

  • Målgruppens språk och behov.
  • Läsbarhet och språklig uppbyggnad.
  • Content i relation till kontext – rätt innehåll på rätt plats.
  • Nyckelord och sökfraser.
  • Utförliga produktbeskrivningar.
  • Layout som fungerar på olika enheter.

 

Content är mer än bara SEO

Visst är det viktigt att tänka på SEO i sitt skapande av innehåll. Nyckelorden ska vara på rätt plats, taggar och titlar ska ha rätt format. Det är dock minst lika viktigt att skapa innehållet för mänskliga användare som det är att skapa för sökmotorernas algoritmer. Det är ändå de här besökarna du vill locka till din hemsida och optimeringen var ett verktyg för det ändamålet. När de väl är där behöver du ge dem en bra upplevelse.

Hur ser det ut på din hemsida idag? Vem är dina texter skrivna för?
Vi kan hjälpa dig finslipa och lyfta innehållet till en ännu högre nivå genom analys, tips och utbildningar.

Kommentarer inaktiverade.